Alternatieven voor Tinder

Geen zin om mee te doen aan hypes, maar ben je wel nieuwsgierig geworden naar online daten? Bekijk dan eens dit lijstje met alternatieven.

Lexa

Lexa is misschien wel de bekendste datingsite van Nederland. Zelf beweert Lexa de nummer 1 in daten te zijn. Een profiel maken is gratis, maar zodra je contact wil leggen moet er betaald worden. Maar, de eerste 24 uur van je lidmaatschap mag je gratis gebruik maken van alle premiumfuncties. Hoewel de matching soms wat willekeurig lijkt te zijn (twee overeenkomstige hobby’s lijkt voldoende te zijn voor een match), heeft Lexa al veel succesverhalen voortgebracht. Sinds kort is er ook een app beschikbaar, zodat je ook onderweg kunt chatten met je date. Lexa blijft groeien en verbeteren, en bestaat al tien jaar!

Parship

Parship zegt alleen voor hoger opgeleiden te zijn. Dit resulteert in een hele actieve site met serieuze vrijgezellen die echt op zoek zijn naar een relatie. Dus als dat is wat je zoekt, moet je bij Parship zijn. Bij aanmelding moet je een nauwkeurig profiel invullen, waardoor je matches echt goed bij je passen. Inschrijving is gratis, en je mag ook gratis rondsnuffelen, maar zodra je uitgebreid contact wil moet er weer betaald worden.

50liefde

50liefde.nl is de grootste datingsite voor 50 plussers die op zoek zijn naar een relatie of een vriendschap. Geen kortstondige flirts of andere capriolen. Een duurzame, leuke en serieuze relatie: daarvoor ben je bij deze datingsite aan het goede adres.

Badoo

Via Badoo kun je, net als bij Tinder, aan de hand van foto’s en jouw locatie mensen uit de buurt leren kennen. Je kunt zoeken naar leden, maar je kunt ook willekeurig foto’s voorgeschoteld krijgen. Als je elkaar leuk vindt kun je chatten en elkaar als ‘favoriet’ markeren. Badoo heeft wel wat kritiek gekregen vanwege de slechte privacyvoorwaarden, dus pas op!

Zoosk

Zoosk is een datingsite en app die beweert volgens de unieke Behavioral Matchmaking™ technologie matches voor jou te vinden. Zoosk heeft meer dan 25 miljoen leden, en om te voorkomen dat je door eindeloos veel profielen moet bladeren, kiest Zoosk ze voor je uit. Zodra je contact wil leggen moet je betalen. Ook lijken er veel nepprofielen op te staan, maar dat zul je overal wel tegen komen.

Hot or Not

Hot or Not is nu verkrijgbaar als app maar bestaat als website al sinds 2000 (!). Het lijkt ontzettend veel op Tinder. De naam zegt het al, je ziet een foto en je kunt kiezen tussen twee opties; hot or not. Het is niet per se bedoelt als dating app, maar meer als een mogelijkheid om elkaars uiterlijk te beoordelen. Desalniettemin is het mogelijk om met elkaar te chatten via de knop ‘Meet me!’.

Paiq

Paiq gaat niet zo op uiterlijk af. Sterker nog, je krijgt helemaal geen foto te zien in het begin. Je wordt aan elkaar gematcht op basis van je profiel en hoe langer je met elkaar chat, des te scherper de foto’s worden. Ook de teksten op het profiel worden na verloop van tijd zichtbaar. Er wordt dus vooral naar het innerlijk gekeken, wat bij Tinder totaal niet het geval is. Paiq is gratis, maar als je extra opties wil moet je betalen, zo’n tien euro per maand.